Американската биотехнологична компания Moderna обяви партньорство с OpenAI,  съобщава в.The

...
Американската биотехнологична компания Moderna обяви партньорство с OpenAI,  съобщава в.The
Коментари Харесай

OpenAI ще помага на Moderna да разработи нови ваксини

Американската биотехнологична компания Moderna разгласи партньорство с OpenAI,  съобщава в.The Wall Street Journal (WSJ). Според представители на компанията, основателят на чатбота ChatGPT ще помогне на компанията в създаването на перспективни области. Наред с други неща, OpenAI може да усъвършенства процеса на създаване и разпространяване на ваксини. Moderna създава медикаменти въз основата на матрична РНК.

Изпълнителният шеф на компанията Стефан Бансел е убеден, че партньорството ще докара до основаването на ефикасни медикаменти против рак и разнообразни вируси. Бансел също по този начин признава, че е захласнат от ChatGPT и кара чиновниците си да употребяват чатбота най-малко по 20 пъти дневно. Moderna е пуснала персонализирана версия на своя чатбот mChat и е внедрила в него повече от 750 GPT.

" Moderna има упорит проект за стартиране на голям брой артикули през идващите няколко години и партньорството с компании като OpenAI е от решаващо значение за способността ни да се разрастваме и да усилваме въздействието си върху пациентите ", заключи Бунсел.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР